A genti központú AVT a Danaher csoport tagjaként, akárcsak az Esko, hazai szinten a Partners Kft. képviselete alá került.

A belgiumi főbázisú cég globális vezető szerepet tölt be a legújabb nyomatvizsgálati rendszerek alkalmazásában, a nyomtatási és feldolgozási folyamatok során. Mintegy 15.000 elégedett ügyfél használja a rendszert 132 különböző országban. Vezető pozícióját annak köszönheti, hogy képes kielégíteni a márkatulajdonosok egyre növekvő és szigorúbb igényeit a képminőség és a folyamatszabályozás tekintetében.

A nagy technológiai fejlődésnek köszönhetően olyan kamerarendszereket hoztak létre például a Turbo HD márkanév alatt, melyek képesek 60.000 vonal ellenőrzésére másodpercenként, tehát nagy felbontásban és magas sebesség mellett működnek. A kamerarendszereket nem csak nyomdagépre, de áttekercselő, lamináló és kiszerelő berendezésekre is fel lehet szerelni, ahol pályaszélességtől függően 2 kamerától (8K) 4 kameráig (16K; 2,6m-es pályaszélesség) változtathatóak a berendezések.

Az AVT minőségbiztosítási megoldást nyújt olyan szegmenseknek, mint a címkegyártás, shrink sleeve gyártás, kartondoboz gyártás, konzerv gyártás, kiadvány készítés vagy akár a flexibilis csomagolóanyag gyártás. Utóbbi iparág legkedveltebb kombinált megoldása az Argus & Argus E Turbo HD, ami a 100%-os kamerás megfigyelő, vezérlő és ellenőrző rendszerrel rendelkezik.

 

Kongsberg C

Az AVT a teljes munkafolyamatot egyedülálló módon és részleteséggel ellenőrzi, úgy mint:

  • Gyors munkaátállásra biztosít lehetőséget minimális veszteséggel,
  • Rendszere felismeri és megkülönbözteti a véletlenszerű és ismétlődő hibákat a legrelevánsabbakkal a fókuszban,
  • Valós időben figyelmezteti a gépkezelőt, amivel időt és hulladékot spórol,
  • Az újranyomásokat elkerülendő számlálja a minőségügyi szempontból jól kinyomott munkákat, így elkerülve a hiányos vagy többlet gyártást,
  • Támogatja a multi design munkákat,
  • Vizsgálja a hő vagy az eltérő nyomás hatására végbemenő alapanyag zsugorodást és nyúlást így megelőzve akár a pályaszakadást,
  • Varnish modulja egyedülállóan, egyidejűleg 100%-os fólia vagy lakkozás ellenőrzésére képes,
  • Folyamatos átfogó riportokat készít a munkafolyamatról.

Az Inline színvizsgálatért a SpectraLab felelős, ami 1 ∆ e-nél alacsonyabb eltérést is felismer, továbbá vizsgálja a denzitást, a pontméretet és az L*a*b-t, illetve megfelel az ISO sztenderdeknek. Saját színadatbázis is könnyedén importálható a felhasználóbarát kezelőfelületén.

Az Esko és AVT kooperáció következtében olyan teljesen automatikus rendszer jött létre AutoSet néven az Esko Automation Engine-jének integrációjával, ami teljes folyamatmenedzsmentet biztosít és kiszűri az emberi hibafaktort, illetve a kb. 7 perces setup időt 40 másodpercre csökkenti. Így az Esko és az AVT mára már teljesen lefedi a csomagolóanyag gyártás munkafolyamatát a designtól a nyomatellenőrzésig.

Hírek, újdonságok

SzakMÁzz 2021

Holnap kezdődik a SzakMÁzz 2021 pályaválasztási kiállítás Budapesten A rendezvénynek a Budapesti...

bővebben