Az ArtPro+ 20-as verziójától már Studio 3D View modul is elérhetővé válik, amellyel ARD és Collada fájlok 3D-s nézetben is megtekinthetőek egy segédképernyőn Designer minőségben. Az opcionális modul Studio Designerrel rendelkező ügyfeleink számára érhető el.

Mostantól a felléptetett állományokra a „plate cutting”, azaz a nyomóforma vágóvonalak automatikusan feltehetőek. Az ArtPro+ felrajzolja a vágóvonalakat a nyomóformákra, ezeket az információkat az Imaging Engine átveszi és kezelői beavatkozás nélkül a leghatékonyabb nyomóforma darabolást tesz lehetővé a Kongsberg vágóasztalokon. Ezt a lehetőséget a Plate Cut licensz megvásárlásával érhetik el.

Azoknak az ügyfeleinknek, akik kibővített festékkészlettel (CMYKOGB) szeretnének nyomtatni költség és beállási idő csökkentése érdekében, a továbbiakban az ArtPro+ lehetőséget nyújt Equinox színstratégiák használatára. Ez az új lehetőség a kiválasztott képeken és grafikai elemeken is egyaránt végrehajtható. opcionális modulként illeszthető Essential és Advanced szoftververziókhoz.

Ezentúl az ArtPro+ segítségével színenkénti korrekciós görbéket is beágyazhat a PDF+ állományokba, amelyeket az Imaging Engine a „Use PDF transfer curves” beállítással átvesz és érvényesít az állományok RIP-pelésénél.

Az Automata Trappelési motor továbbfejlesztésével, még kevesebb beállítási lehetőség használatával is pontosabb és a gyakorlatban jobban használható alá- és túltöltéseket készíthet a munkáin, manuális beavatkozás nélkül.

Mostantól létrehozhat Report Template fájlokat az ArtPro+-ban, amelyeket az Automation Engine felhasználhat a Create PDF Report task segítségével. A Report template felépítésénél elhelyezhet File Markokat tetszőleges helyekre, amelyek a későbbiekben a vizsgálandó fájlra mutatnak, így kiszűrheti, hogy mely információit akarja megjeleníteni az input állománynak.

Új Dynamic Mark típusok:

  • Dimensions Mark: ez a jeltípus hasonló az „Add Dimensions” manuális paranccsal, de a használatával már automatikusan az adott objektumokhoz illeszkedve kaphatja meg az állomány mérethálóját.
  • Resize Mark: Ez a jel képes a tartalmának vízszintes és függőleges átméretezésére a manuálisan vagy formulák segítségével bevitt méretek alapján. Ezzel a jellel nagy szabadságfokkal hozhat létre Bearer Mark-ot a Report Template-ken.
  • Position Mark: Ez a jel nem rendelkezik semmilyen színnel vagy tartalommal, azonban felruházhatja vízszintes és függőleges méretekkel és x, y pozíciókkal formulák segítségével. Így placeholderként hozzáillesztheti más jelekhez,
  • Station Numberin Mark: Mostantól megváltoztatható a tartalma és a színe.

Továbbfejlesztettük a Dynamic Mark-ok formuláit, a könnyebb használhatóság érdekében. Automation Engine Server változók is elérhetőek a formula editorban, így használhat Job, Workflow és Product paramétereket egyaránt.

Mostantól elmenthet saját billentyűkombinációkat, akár PDF Action List-ekre is.

A következő új Action List műveleteket hoztuk létre: Remove Fill, Update Fill Color, Group Objects, Ungroup Objects, Make Compound, Release Compound, Unlink Image, Unlink Placed Art, Rasterize, Convert to PDF+, Extract Embedded Image, Place Image, Set Structural Design Print Item, Set Structural Design Print Side, Cut, Copy, Paste, Paste with Layer Structure, Paste in Front, Paste in Back, Close Path, Join Path, Remove Screening, Rename Objects, Set Fill Knockout, Set Stroke Knockout.

A következő meglévő Action-öket tovább bővítettük: Set fill/stroke to registration color, Select object by attribute, Clean, Place PDF.

Forrás: Esko

Hírek, újdonságok