A tervezéstől a gyártásig számíthat ránk 


Gyakran adódik váratlan probléma a csomagolástervezés vagy már épp a gyártás során? Nem jó a konstrukciós terv, és nem megy át a „vizsgán” a sokadik makett sem? Hogyan szolgálhatók ki gazdaságosan, rövid határidővel a kisebb vagy akár nagyobb szériás megrendelések?

Optimálisan, gazdaságosan és hatékonyan csomagolhat!

A  doboz tervezés és gyártás folyamatai során a legkülönbözőbb kihívásokkal találkozhatunk. A doboz mérete, a felhasználni kívánt karton, szürkelemez, hullámlemez vagy egyéb anyag minősége és vastagsága, továbbá a megrendelt dobozmennyiség és elvárt határidő mind olyan tényező, mely hatással van a végleges termék kialakítására, gyárthatóságára.

Ha vállalkozásában:

 • a folyamat optimalizálása, automatizálása jelent nehézséget,
 • modern eszközök segítségével gyorsítana folyamatain,
 • a hibás gyártáshoz vezető felesleges utakat is elkerülné,

akkor tartson velünk! 

Kérjen személyes konzultációt, segítünk!

Tervezéstől a palettázásig partnerei vagyunk!

Mely munkafolyamatok érintettek azért, hogy terméke a megfelelő csomagolásban kerüljön piacra? Nézzük!

Virtuális vs. fizikai makett

Kisszériás gyártás

Gyártás

Díszdobozok, FEFCO és egyedi csomagolás

Palettázás

Raklaptervek kialakítása

Tudjon meg többet az egyes fázisokról, és kérjen személyes konzultációt, amelynek keretében adott lépéssel kapcsolatban optimalizáljuk, modernizáljuk megoldásait!

Néhány kattintásra álmai csomagolásától…

 • Nehézséget okoz az alapanyag vastagságától függő hajtások, zárófülek kialakítása?
 • Sok a látszólag azonos, de mégis, egy-egy paraméterében eltérő variáció elkészítésére fordított idő?
 • Nehézséget okoz a gyártásba adható dokumentáció elkészítésre?

Ezekre a problémákra is megoldást ad az ArtiosCAD szoftver, mely 2D, 3D illetve 3D modelling verzióban, az alapanyag, méret megadásával biztosítja, hogy az aktuális FEFCO és ECMA szabványok közül választva, szinte néhány kattintással hozzuk létre a kívánt csomagolást.

A rutinmunkának tűnő feladatok szoftveres támogatásával így a kreatív, alkotó, hozzáadott értékkel rendelkező munkákra fordítható idő jelentősen megnő, ugyanakkor minimálisra csökkenthető a hiányos, vagy rosszul elkészített dokumentációból fakadó hibás gyártás.

Nincs több „finalfinalfinal” verzió!

 • A grafikai előkészítés során előforduló hibák sok gyártási selejtet eredményeznek?
 • A selejten túl még a nem optimális helykihasználással elkészített kilövések miatt is veszít a drága alapanyagokból? 

Az Artpro+ nyomdai előkészítő szoftver nem csak a szerkesztés során segíti a hibák minimalizálását, hanem a szoftverben PDF formátumban végzett munka során következetességre vezeti rá a felhasználót. A szoftver menti az előkészítés metaadatait, a festékinformációkat, képek hivatkozásait, vonalkód és rácsozási információkat – így nem kell minden egyes kollégának a folyamatot újrakezdeni, csökken a hibák előfordulásának lehetősége.

Virtuálisan valósághű terv – könnyedén!

A Studio 3D vizualizációs szoftver segítségével a megálmodott csomagolás – fizikai gyártás nélkül is – több verzióban, valósághű formában jeleníthető meg. Az Adobe szoftverekhez illeszthető plugin-ként, illetve az ArtiosCAD strukturális csomagolástervezőbe integrálva a tervezett csomagolás technikai szempontból vizsgálható meg részletesen:

 • megfelelő a barcode elhelyezés?
 • a grafika megfelelően illeszkedik a doboz felületeihez? 

Illetve akár a különböző felületnemesítési eljárások (mint pl. dobornyomás, arany fóliázás stb.) is megjeleníthetők a képernyőn. 

Ezt követően léphetünk a fizikai megvalósítás fázisába a Kongsberg digitális kivágóasztalon készített kézzel fogható mintapéldány elkészítésével. A mintakészítő asztal egyben kisszériás gyártások megvalósítására is lehetőséget nyújt. 

Szabvány és egyedi dobozok gyártása

A dobozgyártás során a digitális utófeldolgozás nagy előnye, hogy a beérkező megrendelések a határidő függvényében rugalmasan priorizálhatók, nem kell stancszerszámra várni, hiszen elfogadott konstrukció és vágási fájl birtokában azonnal indítható a munka a kivágóasztalon. A specálisan kiképzett eszközök, mint pl a 150mm-es 50 kg nyomóerővel rendelkező bígkerék, a hullámkartonhoz használható egyedi statikus kés a hagyományos stanc eljáráshoz felérő minőséget eredményez.
Nagy volumenű termelési igény esetén pedig a kivágóasztal – akár a későbbiekben is – bővíthető ívadagoló és rakatoló egységgel, vagy akár robotkaros automatizációs rendszerrel.

Egyedi díszdoboz gyártáshoz a Zechini gyártósora nyújt minőségi megoldást.
Legyen szó akár néhány darabos gyártási igényről, vagy több ezres darabszámot érintő megrendelésről, az exkluzív termékcsomagolás állandó minőséget követel. Az alkotóelemek pontos előkészítése és összeállítása a drága alapanyagköltségek miatt precíz ragasztási-kasírozási munkafolyamatot kíván.

Palettázás, szállítás – optimálisan

A tökéletes csomagolásterv nem csak a monitoron állja meg a helyét, hanem a szállítás során is, mikor a termékeket gyűjtőcsomagolásba helyezve raklapra pakoljuk, majd kifogástalan állapotban eljuttatjuk a megrendelőhöz. 

A CapePack szoftver segítségével lehet a tervezés és raklapterv készítés közötti kapcsolatot optimalizálni és úgy alakítani a gyűjtőcsomagolást, hogy közben maximálisan teljesítjük a szállítással kapcsolatos elvárásainkat, miszerint: 

 • Minél több terméket helyezzünk fel a raklapra, 
 • Kalkulálható legyen a raklapsúly, 
 • Biztonságos legyen a raklapkialakítás. 

A CapePack alkalmazása a fenn felsorolt szempontok mellett szemmel látható mértékben tudja csökkenteni a logisztikai költségeket. 

Személyes tanácsadás keretében szeretné megtudni az Ön számára leghatékonyabb megoldást akár az egyes munkafolyamatok, akár a teljes csomagolás-kérdés tekintetében?

Regisztráljon, kollégáink pedig egy napon belül felkeresik időpont egyeztetés céljából!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!