Az ArtPro+ az Esko teljesen új, célzottan a nyomdai előkészítésre fejlesztett editora. 64 bites architektúrára épült, 100%-ban natív PDF kompatibilis. Teljesen újragondolt, egyedi, intuitív interfésszel rendelkezik. Az eszközválasztó blokk helyzet érzékeny módon mindig azokat az eszközöket kínálja fel amikre az adott művelet végrehajtásánál szükség lehet. Ezzel a képernyő áttekinthetőbbé válik és az operátor könnyebben tud az elvégzendő feladatra koncentrálni.

Az előzetes tesztek alapján elmondható, hogy az operátorok betanulási ideje az átlagosnál 28%-al gyorsabb lehet. A felhasználó vélemények szerint az új editor a szokásos előkészítési feladatok végrehajtásában hatékonyabban használható a korábbi editorokhoz képest.

Az Esko célja az ArtPro+ fejlesztésével egy egyesített editor (Unified Editor) létrehozása volt, amellyel hosszabb távon leválthatja a jelenlegi PDF szerkesztőit, a PC-s környezetben működő PackEdge-t és a Mac-es környezetben működő ArtPro-t. Az új editor ugyanis mind Windows mind pedig MAC OS alatt működik.

Az ArtPro+ a karbantartási szerződéssel rendelkező PackEdge vagy ArtPro felhasználók számára ingyenes frissítés formájában érhető el. Akik korábban figyelték a frissítéseket észrevehették, hogy az ArtPro+ korábbi verziói már hozzáférhetőek voltak egészen a fejlesztés elejétől kezdve.

Az Esko a 2016-os Drupán mutatja be az ArtPro+ legfrissebb verzióját.

ArtPro+ PDF editor Esko