DRUPA 2016 Esko stand ( Hall 8b, Stand A23)DRUPA 2016 Esko stand ( Hall 8b, Stand A23)

Főbb jellemzők:

  • Az új CDI Crystal 5080 XPS integrálja és automatizálja a lézeres képalkotást és a megvilágítást;
  • Az új UV LED lemezmegvilágító berendezés megteremti az összhangot a létező Esko minőségi standardokkal;
  • Az új CDI Crystal 5080 integrálható az XPS Crystal 5080 automata lemezmegvilágítóval;
  • A flexó lemezkészítési és workflow szoftverek komplett integrációja az új Automation Engine-nel biztosítja a teljes lemezkészítési folyamat felügyeletét

Az átlagos flexó futáshosszok lerövidültek, az iparág igényli a kis példányszámok hatékonyabb előállítását, a flexó nyomóformák rövidebb, pontos szállítási idejét. A megoldás jelentős része magába foglalja a flexó lemezkészítési folyamat újragondolását, mivel a manuális munkafolyamat gyakran hét különböző berendezésen történik. A kezelők számára kockázatot jelent a lemez mozgatása a következő berendezéshez, és a lemezkészítési paraméterek manuális megadása. A munkafolyamatok integrációja és az automatizálás növeli a következetességet, leegyszerűsíti a kezelést, biztosítva ezzel az ügyfelek számára a hatékonyabb nyomóforma-készítési folyamatot.

Kombinált lézerezés és UV megvilágítás

Az Esko a 2016-os DRUPÁ-n bemutatja a XPS Crystal 5080-at, az új UV LED megvilágító berendezést, ami biztosítja az UV fő- és hátoldali megvilágítások egyszerű elvégzését. Szintén bemutatásra kerül a CDI Crystal 5080 új digitális lézerlevilágító berendezés, mely a piacvezető CDI technológiára épül. A két berendezés online összekapcsolható, a CDI Crystal 5080 XPS gépsor kombinálja a lézerezést és az UV megvilágítást. Ez a megoldás más technológiákhoz képest mintegy 50%-kal csökkenti a kezelési hibákat, valamint 70%-kal lerövidíti a nyomóformák előállítási idejét.

 

CDI Crystal 5080 XPS

Az Esko évek óta úttörő szerepet vállal a flexó minőségi fejlesztésében. Az iparág készséggel elismeri, hogy a HD Flexo és a Full HD Flexo standarddá váltak és csúcsminőségű referenciaként szolgálnak a mai flexónyomtatás számára. Az XPS Crystal 5080 hozzájárul a HD Flexo és a Full HD Flexo minőségének javulásához az egyenletes lemezminőség biztosításával. Ez a konzisztencia egyike azoknak a kulcsfontosságú tényezőknek, amik biztosítják az optimális lemezminőség elérését. A hagyományos UV másolórámák fénycsöveket használnak, melyek nem biztosítják a legjobb eredmények eléréséhez szükséges ellenőrzött megvilágítást. A kutatások azt mutatják, hogy a legegyenletesebb, csúcsminőségű digitális flexólemezek az egyidejű és optimálisan szabályozható UV fő- és hátoldali megvilágítást biztosító UV LED-ek alkalmazásával állíthatók elő. Ez volt az egyik kulcsfontosságú szempont a berendezés kifejlesztésénél.

Automata lemezkészítés a CDI Crystal 5080 berendezéssel

A lézeres képalkotás valamint az UV megvilágítás teljes integrációja és automatizálása érdekében az Esko kifejlesztette a CDI-k új családtagját, a CDI Crystal 5080-at. Ez a berendezés az ESKO jól bevált képalkotó technológiáját használja a CDI LAMS ablációs lézerrel és High Res optikával. Az új CDI-hez egy üvegasztal csatlakozik, mely segítségével továbbíthatjuk a flexó lemezt a CDI dobra, és a lézerezés után az XPS levilágító berendezésbe.
Az új CDI és az XPS berendezés könnyen kezelhető, kevesebb kezelői tréninget és szervizelést igényel.

Elérhetőség

A CDI Crystal 5080, az XPS 5080 megvilágító és a CDI Crystal 5080 XPS kombinált lézerező és megvilágító gépsor a DRUPA 2016-on lesz kereskedelmileg elérhető. A 4835 és 4260 méretű CDI és XPS Crystal berendezések 2016 negyedik negyedévétől vásárolhatók majd. Az XPS Crystal 5080 szintén elérhető lesz a már korábban megvásárolt CDI berendezésekhez is.

Ellenőrzött lemezkészítés

A piaci igények, a rövidebb futáshosszok gyorsabb lemezkészítést igényelnek, megbízható szállítási idővel,hogy a nyomógépeknek ne kelljen várakozni a lemezekre.A termelési munkafolyamatok prepress workflowra való kiterjesztésével az Esko megszünteti a lemezkészítés elkülönülését, azt integrálja a termelési rendszerbe.
Az Automation Engine eszközkezelője az Esko szoftver plattform új modulja, figyeli a feladat állapotát, ellenőrzi a lemezkészítési folyamatokat. A képernyőn folyamatosan látható a folyamatban lévő munkák és a csatlakoztatott berendezések állapota. Az lemezkészítő egység így már minden szükséges információval rendelkezik, hogy a lemezeket fontossági sorrendben állítsa elő. Ez az innováció felfegyverzi a céget a szükségtelen nyomógép-leállások ellen és könnyebbé válik a vevők által elvárt szállítási idők teljesítése.

 

Valódi egyszerűsítés a lemezkészítés termelékenységének növelésére

Az Automation Engine használata azt jelenti, hogy a fájlok előzetes hibaellenőrzésre kerülnek, minimális kezelői beavatkozással kerülnek be a lemezkészítési ütemtervbe, ami biztosítja a maximális termelékenységet. A sürgős munkákat szükség szerint előre lehet venni, a pótlólagos színkivonatok hozzáadhatók a lemezhez, minimalizálva a veszteségeket. Ennek eredményeként biztosítható a nyomógépek maximális kihasználtsága.
Az Esko újfent demonstrálta, hogy folytatja úttörő szerepét a flexó lemezkészítésben.

Az Esko Crystal technológia a DRUPA 2016 Esko standján ( Hall 8b, Stand A23), valamint a DuPont standján (Hall 8b, Stand C21) is bemutatásra kerül.

Esko frissítések a csomagolóipari kihívásokhoz igazítva

Igazodva a mai csomagolóipari kihívásokhoz, a legújabb Esko frissítések középpontjában ismét a digitalizáció és automatizáció áll.Az új innovációk megalapozzák a kockázatok csökkentését, a lehetőségek optimalizálását és a veszteségek azonosítását. A csomagolóipari...