Mark Andy keskenypályás flexó nyomógépen és Kongsberg digitális utómunka berendezésen zajlik a jövőben a nyomdászképzés Békéscsabán.

A nagyszabású beruházás részleteiről a Beol.hu számolt be:

„A végéhez közeledik a nyomdaipari tudás- és képzőközpont kialakítását célzó, mintegy kétmilliárd forintos beruházás a Modern Városok Program keretében Békéscsabán, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium telephelyén. Sántáné Fazekas Tünde, a központ vezetője ismertette, milyen különleges, egyedi gépek érkeztek, és hogy azokban milyen lehetőségek rejlenek.

– Ez egy hatszínes, keskenypályás flexo nyomógép, amely tekercses nyomathordozóra dolgozik – mutatta elsőként a Mark Andy márkájú berendezést Sántáné Fazekas Tünde. Ezzel öntapadók, csomagolóanyagok gyárthatók, papírra, fóliára egyaránt lehet vele nyomtatni. Érdekesség: kivágja a címkéket, és közben a hulladékot is eltávolítja.

Kiemelte, környezetbarát megoldásban, gépben gondolkodtak. Ennek mentén a berendezés LED-es UV-technológiával dolgozik, ami azt jelenti, hogy a festék a papíron UV-sugárzás hatására szárad, az UV-sugárzást pedig LED-es lámpák biztosítják. Így a hagyományos UV szárításhoz képest jelentősen kevesebb energiát használnak fel, valamint a hőkibocsátás is kevesebb.

A teljes cikk megtekintéséhez kattintson:

Forrás: beol.hu

Mark Andy Evolution Series

Kongsberg C

Kongsberg digitális utómunka

Hírek, újdonságok