Az Esko elnyerte a PRINTING United Alliance 2020-as InterTech technológiai díját, miután kifejlesztett egy új nyomdai előkészítő eszközt, amellyel akár 70 százalékkal gyorsabb és hibátlanul pontos lehet a trapping (alátöltés).

Az integrált szoftvermegoldások vezető fejlesztőjeként az Esko nemcsak a kutatás-fejlesztésbe, hanem az ügyfélkör igényeinek és véleményének a felmérésébe is jelentős mértékben invesztál és ez alapján fejlesztik tovább a trapping technológiát, hogy olyan egyre hatékonyabb és jobb eszközöket szállíthassanak az ipar számára, ami elsőre hibátlan, 100% -os trapping-et készít.

A manuálisan végzett trapping nagyon bonyolult és időigényes feladat lehet, amely képzett operátorokat igényel és a prepress folyamatok időtartamának körülbelül 15% -át veszi igénybe. A jelenleg elérhető instant trapping szoftverek képesek korrekciókat alkalmazni a különböző grafikai elemeken, alkalmazhatnak szabványokat, konfigurálható szabályokat, workflow-kat, de esztétikailag nem túl rugalmasak, vagyis az operátoroknak manuálisan kell változtatásokat rögzíteniük.

Ezzel szemben az Esko vadonatúj trapper-je objektum-alapú megközelítést és szín alapú megközelítést alkalmaz. Az Esko egy olyan új algoritmust hozott létre, amely nemcsak az érintkező színek színtartalma alapján képes megítélni egy alátöltést, hanem objektumok alapján is. A bírák egy részét meglepetésként érte, hogy ilyen színvonalú automatizálás lehetséges a trapping design-ok összetettsége ellenére.

A béta tesztelést követően az új Esko Trappert először 2020-ban helyezték kereskedelmi forgalomba és az Esko Automation Engine, a DeskPack és az ArtPro + szoftverek 20-as verziójában érhető el. Az Esko projektjét támogatva a vállalat egyik legnagyobb ügyfele bemutatta, hogy az új innováció hogyan eredményezte az ő esetükben a trappingre fordított idő 70% -os csökkenését.

Bővebben a szoftverekről >>>

Automation Engine - folyamat automatizálás

Automation Engine

DespPack szoftver

DeskPack

ArtPro+ PDF editor. prepress szoftver Esko

ArtPro+

Hírek, újdonságok