Az idei évben a technológiai fejlesztésekben élen járó Sealed Air Kft. magyarországi telephelyén megtörtént az első hazai XPS Crystal flexo lemez levilágító berendezés telepítése.

A világ egyik vezető csomagolóanyaggyártójaként 60 éves múltra tekint vissza és országszerte 15.000 munkavállalót foglalkoztat. A cégcsoport három üzletága élelmiszeripari, termékvédő, illetve orvosi műszerek csomagolásának előállításával foglalkozik. Újhartyáni üzemegységükben kizárólag élelmiszeripari csomagolóanyagokat gyártanak prémium sajt- és húskészítményekhez, melyek a teljes európai piacon jelen vannak.

A vevői igényeket és egyre növekvő elvárásaikat a cég állandó technológiai fejlesztések és átfogó beruházások útján teljesíti, amelyek során kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődésre és a környezet megóvására. Ezen célokat szem előtt tartva került sor az ESKO legújabb XPS Crystal rendszerének bevezetésére, amely a flexo iparban a legmagasabb minőséget hivatott biztosítani.

Az innovatív XPS Crystal legnagyobb előnye, hogy optimálisan ötvözi/kombinálja a flexo klisék fő- és hátoldali UV megvilágítását. A hagyományos ingadozó teljesítményű fénycsövekkel felszerelt UV megvilágító berendezésekkel ellentétben az XPS UV LED-eket használ, melyeknek a konzisztens teljesítmény mellett felmelegedési időre sincs szükségük. Továbbá a LED technológia nagy előnye az energiatakarékosság, a jelentősen alacsonyabb hőkibocsátás és a közel 10-szer hosszabb élettartam.

Az XPS párhuzamosan elő és hátoldali világítást tesz lehetővé és a lemez oldalainak megvilágítása közt eltelt időnek („Dwell time effect”) a redukálása növeli a pontok stabilitását. Az ezt kiegészítő „Crystal screening” rácsozás használata megszünteti az ún. fánk hatást, amely a pontok közepének elkopását jelenti. Az innovatív megoldás következtében sík tetejű pontokat nyerünk, amelyek még egyenletesebb festékleadáshoz vezetnek.

Az XPS Crystal megnyerte a tekintélyes FTA díj mellett a 2017-es Intertech Technology Award-ot, és a letisztult, újszerű külsőért 2017-ben a Red Dot Award-on termék dizájn kategóriában díjazták!

A maximális hatás érdekében az XPS megvilágító kiegészíthető egy CDI Crystal berendezéssel, melyek kombinációjával készített nyomólemez újra definiálja a mai technológia legmagasabb követelményeit. Az ESKO két berendezésével a jelenleg manuális több lépcsős kidolgozás lineáris, automata folyamattá alakítható. Kombinációjuk kiemelkedik a hatékonyságban és a minőségben. Az operátori idő kb. 30%-a hagyományos kidolgozásénak, és mintegy 50%- kal csökkenthetőek a manuális lemezkezelésből fakadó hibák és ezzel együtt a lemez hulladék mennyisége is jelentősen visszaszorítható.

További információért kérjük forduljon munkatársunkhoz:

Szalontai János

kereskedelmi képviselő

szalontai@partners.hu

+36 (30) 418 3695

Hírek, újdonságok