Mark Andy évek óta büszke olyan kezdeményezéseire, amelyek támogatják az iskolásokat és az egyetemi hallgatókat technológiai ismereteik bővítésében. Ezek közé tartoznak a nyíltnapok, workshopok és versenyek, mint például a Mark Andy Student Awards, valamint a belső gyakornokprogramok a vállalat lengyel részlegénél. Ebben az évben elindult egy új Mark Andy projekt, amely Julia Wojciechowskát támogatta a mérnöki képesítésével kapcsolatos teszteken. Lehetővé tette Julia számára, aki a Varsói Műszaki Egyetem Termelésmérnöki Karának Nyomtatási Technológiai Osztályának hallgatója, hogy összehasonlítsa a flexó- és a digitális nyomtatási technológiákat a Mark Andy berendezések segítségével. 

„Nagyon örültünk, hogy segíthettünk Juliának szakdolgozata elkészítésében. A teszteket partnereinkkel együttműködve végeztük: a DuPont, a Flexmar nyomdai előkészítő stúdió és az Albi 2002, amely Mark Andy gépeket használ” – mondja Lena Chmielewska-Bontron, a Mark Andy európai marketing menedzsere. „Tudjuk, hogy a hallgatók mindig keresik az ilyen típusú lehetőségeket, és mint nyomdaipari berendezések gyártója és forgalmazója mindig nyitottak vagyunk az ilyen jellegű kezdeményezésekre. Örömünkre szolgált, hogy partnereinket is bevonhattuk ebbe a projektbe, a DuPont-ot, aki a Flexmar Studio által készített flexólemezeket szállította nekünk, és az Albi 2002-t, aki az egyik Mark Andy flexógépen végezte el a teszteket.

Julia Wojciechowska elmagyarázta, hogy egy diáknak nem könnyű ilyen jellegű támogatást találni, mivel ez időbefektetéssel és anyagi kötelezettségekkel jár. „Mark Andy azonnal igent mondott, amikor megkérdeztem őket erről a projektről – és más partnereket is meghívtak, hogy vegyenek részt. Jelentős támogatást kaptam a Mark Andytől, a mérnöki szakdolgozatom pontos témájával kapcsolatban is. A kutatás nagyon érdekes volt számomra, és Mark Andy munkatársai tudásukkal, tapasztalatukkal és elkötelezettségükkel segítettek a projekt minden szakaszában.” 

Lena Chmielewska-Bontron hozzátette: „Számunkra ez új és érdekes élmény volt. Évek óta részt veszünk az iskolásokat és egyetemistákat támogató kezdeményezésekben, ezért nagyon szívesen segítettünk Juliának a szakdolgozat elkészítésében. Projektjének eredményeit a mindennapi munkánkban is felhasználjuk. ” 

Tomasz Nojszewski, az NCE DuPont Image Solutions értékesítési vezetője a következőket mondta: „A DuPont számos kezdeményezést támogatott az iskolai és egyetemi hallgatók oktatásával és tudásfejlesztésével kapcsolatban. Szóval, amikor hallottunk egy közös projektről a Mark Andyvel, teljesen természetes volt, hogy részt veszünk benne. Támogatásként Cyrel EASY ESX flexókliséket szállítottunk, melyek lapospontos (flatdot) technológiával garantálják a legmagasabb nyomtatási minőséget. Mark Andyvel évek óta együtt dolgozunk, korábban részt vettünk a cég által szervezett nyílt napokon és workshopokon. Ez jó alkalom volt arra, hogy bemutassuk a flexó lemezek piacának legújabb trendjeit. További fontos tevékenységünk a Varsói Műszaki Egyetem Gyártásmérnöki Karának Nyomtatási Technológiai Osztályával való több mint 10 éves együttműködésünk. Egyik laboratóriumát UVA/UVC expozíciós egységgel, valamint Cyrel FAST technológiás lemezkidolgozó processzorral láttuk el, továbbá A DuPont képviselőinek számos előadását is szerveztünk a hallgatók számára. A flexo lemezek fejlesztésében szerzett 50 éves tapasztalatával a DuPont nagyon szívesen megosztja tudását ügyfeleivel és hallgatókkal egyaránt.” 

A toner alapú digitális és flexo technológia összehasonlításának szükségessége miatt a munkákat két helyen kellett kinyomtatni. A digitális munkát a varsói Mark Andy bemutatóteremben végezték, amely Digital Pro3 digitális géppel volt felszerelve. A flexó részt az Albi 2002 – a varsói címkenyomtató és két Mark Andy Performance Series P5 felhasználója – nyomtatta, amelyek közül az egyiket a teszthez használták. Robert Cabaj, az Albi 2002 tulajdonosa a következőket mondja: „Az általunk használt modern technológiával és a jól felszerelt gépparkkal szerzett hosszú távú tapasztalatunk lehetővé teszi a legmagasabb minőségű nyomtatást. Ezért nagyon örültünk, hogy részt vehettünk ebben a projektben, és támogathattuk Juliát a mérnöki szakdolgozat elkészítésében. Mindig nagyon nyitottak vagyunk az ilyen jellegű oktatás-orientált kezdeményezésekre, most és a jövőben is.” 

Forrás: Mark Andy

Hírek, újdonságok