Az Esko, a Scantrust, és a csomagolóanyag gyártás területén úttörő ePac Flexible Packaging® cégekkel létrehozott kollaborációval új szintre emelte az integrált csomagolóanyag gyártást, sebesség és nagyságrend tekintetében is. 

Az ePacConnect fantázianevű gyártási megoldás motorja és az innovatív VDP technológia működtetője az Automation Engine, aminek segítségével a nyomtatás során flexibilis csomagolóanyagokat nagy gyártási volumen mellett lehet egyedi, biztonságos és változó adattartalmú QR kóddal ellátni. Ez egy újabb lépés abba az irányba, hogy a csomagolóanyagot egy magasabb szintre, egy integrált szolgáltatássá emeljük. 

“A VDP technológiával megvan a lehetőségünk arra, hogy a csomagolóanyagok szerepét egy új szintre emeljük nyilatkozta Paul Land, az Esko termékmenedzsere. „Az olyan világszintű jelenségek, mint a lokalizáció, a sorozatgyártás, a személyre szabás, a nyomon követhetőség és az automatizálás fejlődése mind afelé mutat, hogy a VDP technológia sajátosságai fokozatosan alakítják a nyomdai előkészítési környezetet. Az Automation Engine felhőalapú megoldásaival lehetővé teszi az ePac számára, hogy a VDP előnyeit a szervezet számára a változó adatnyomtatás korábbi használatából származó hátrányok nélkül tudja megvalósítani. 

“Azzal, hogy az Automation Engine-ben a VDP modult összekapcsoltuk a Scantrust-tal egy olyan lehetőséget teremtettünk a gyártók számára, amivel sokkal egyszerűbben tudják a VDP-t használni” mondta Paul. “Ez az implementáció egyrészt az egyik első ilyen jellegű fejlesztés, másrészt olyan lehetőségeket és fejlődési utakat nyit meg, amelyek korábban a változó adatnyomtatással gyártók számára nehezen elérhetők voltak.” 

Mivel mindegyik ePacConnect™ flexibilis csomagolóanyag tartalmaz egy Scantrust QR kódot, minden egyes tasak vagy zacskó egy utat nyit az online tér felé. Az egyedi, csomagoláson lévő kód, ami egy kisebb bélyeg méretű, aktiválja a Scantrust platformot, amelyen különböző vásárlói elérést támogató eszközökkel, márkavédelemmel, hamisítással kapcsolatos funkciók érhetők el, csupán a QR kód segítségével. 

“A Scantrust minden egyes fizikai terméknek ad egy egyedi digitális azonosítót, ami komplexebbé teszi az előkészítést és gyártást.” nyilatkozta Peter Kostur, a Scantrust kereskedelmi és partnertámogatási igazgatója. “A mi platformunk segít a termékhamisítás elleni küzdelemben, illetve egyértelműen azonosíthatóvá teszi a terméket, mivel minden egyes tasak, címke vagy palack nyomon követhető egészen a gyártástól a vásárlás pillanatáig. A legnagyobb márkák ezeket a digitális platformokat arra használják, hogy még jobb kapcsolatot építsenek fel a vevőikkel, a lojalitást és márkahűséget erősítsék akár nemzetközi ellátási láncokon keresztül is. Amikor arra ösztönözzük a fogyasztókat, hogy interakcióba lépjenek a termékkel, nem csak a fogyasztó és a termék közötti kapcsolat és bizalom növelhető, hanem rengeteg adat is összegyűlik a vásárlói fogyasztási szokásokról, ami későbbi stratégiai döntéseknél kulcsfontosságú lehet.” 

“Az általunk kialakított, “connected packaging” típusú csomagolás gyártásának három alapköve van” tette hozzá Peter. “A változó QR kód, a telefonon keresztül elérhető környezet, ami lehetővé teszi a vásárló számára az interakciót, illetve a platform, amin kezelni lehet a különböző termék kódokat, termék adatokat és ezeket az adatokat exportálni lehet. Minden „connected packaging” típusú termék gyártása azzal a kérdéssel kezdődik, hogy hogyan tudjuk a változó adatot a termékhez párosítani.” 

Az Automation Engine rendkívül könnyűvé teszi a VDP követelmények megvalósítását. “Ez a fajta integráció néhány kattintással elvégezhető és történhet a felhőben is a még nagyobb gyártáskori rugalmasság elérésének érdekében.” tette hozzá Paul Land. 

“Jellemzően, amikor a gyártás adatait beviszik a rendszerbe, az adatok átfutnak az Automation Engine-en, ami ezután egy kiszolgáló platformként működik a különböző rendszerek között. Az AE ellenőrzi és végig viszi a változó adatokat a rendszeren a gyártási munka paramétereinek megállapításához. Például egy 100,000 példányszámú munka esetén a rendszer automatikusan előkészíti a változó elemeket, az egyedi QR kódokat, létrehozza az egyedi QR kóddal rendelkező grafikákat majd elkészíti a léptetést.” Az automatizáció ebben az esetben is azt jelenti, hogy egy olyan munka, ami korábban órákat vagy napokat vett igénybe, most automatikusan, néhány perc alatt végbemegy. 

Ryan Kiley, az ePac Flexible Packaging® igazgatója kiemelte, hogy a rendszer legfontosabb újítása, hogy már nincs technológiai korlátja, felső határa VDP termékek tömeggyártásának. “Elértük, hogy a vásárló egyetlen kattintással interaktív platformmá alakíthatja csomagolását, amely biztosítja a fogyasztók elkötelezettségét, a termék eredetiségét a márkavédelmet, miközben csökkenti a nyomdai előkészítés és a gyártás manuálisan elvégzendő pontjait. 

“A VDP automatizálás nyújtotta lehetőségekkel gyorsítani lehet a növekedés ütemét, bővíthetjük üzemeinket, új alkalmazottakat vehetünk fel, rendszerfejlesztéseket hajthatunk végre, diverzifikálhatjuk termékportfóliónkat és új technológiákat integrálhatunk.” mondta Ryan. “Ezen felül, mivel az Automation Engine felhőalapú, ez azt jelenti, hogy teljes ellenőrzést gyakorolhatunk a termelés felett – csapataink bárhonnan, a világ bármely pontjáról, bármikor hozzáférhetnek a fájlokhoz a hét minden napján, igazítva a termelést a kereslet kielégítéséhez.” 

Forrás: ESKO

Hírek, újdonságok