A Continental Datalabel több mint 5 évtizede van jelen a címkeiparban. Három gyártóüzemet fenntartva Texasban, Kaliforniában és Illinois-ban a vállalat mára vezető szerepet tölt be a címkekészítés piacán. A Continental Datalabel üzleti tevékenysége számos különböző iparágban, elsősorban a gyártásban és a forgalmazásban foglalja magába a címkegyártást.  

A növekvő termelési mennyiségek és az egyedi vásárlói igények támogatása érdekében a Continental Datalabel három Mark Andy Performance Series P5 berendezést telepített. A keskenypályás P5-ös gépek, amelyek mindegyike 8 flexo nyomóművel van felszerelve, a nyomda első 8 színes gépei. A nyomdagép konfigurációk minden üzemben azonosak, a Mark Andy díjnyertes QCDC (Quick Change Die Cut) stancolási technológiájával, hidegfóliás egységgel és intelligens rákelrendszerrel (ún. smart blade) vannak felszerelve, amelynek célja, hogy nagyobb sebesség mellett is jobb nyomtatási minőséget érjenek el. A 3 azonos berendezés választása egyenletes, konzisztens termelést biztosít az ügyfelek számára, függetlenül attól, hogy a Continental Datalabel melyik üzemében végzi tevékenységét.  

A vállalat akkor ismerte fel, hogy további kapacitás bővítésre van szükség, amikor a gépek munkaterhelése növekedni kezdett, ahogyan általános ügyfélkörük is. Ezek a tényezők, valamint az ügyfelek rövidebb átfutási időre vonatkozó igénye arra késztették a vállalat K+F csapatát, hogy új termelési megoldást keressenek. A Mark Andy’s Performance Series berendezések tervezésénél a nagyobb termelékenységre, a könnyű használatra, a gyors átállásra és a hulladékcsökkentésre helyezték a hangsúlyt – minden, amit a Continental Datalabel keresett. Pat Flynn, a Continental Datalabel vezérigazgatója a következőket mondja arról, hogy milyen tényezők vezettek végül a P5-ök megvásárlásához: „A Mark Andy P5 lenyűgözte csapatomat a bemutatók során a gyors beállítási idővel, a minimális veszteséggel és a kezelőbarát kialakítással.” 

Flynn számára szintén értékes volt Mark Andy eladás utáni támogatása. A termelési és értékesítési csapatok számára a telepítés óta kapott helyi képzések és fejlesztések tovább növelték a tudásukat, és jól pozícionálták őket a Performance Series technológia minden előnyének kiaknázásához a növekedéshez. 

Kongsberg C

Az új P5 nyomógépek támogatják a bonyolult címkekialakítások iránti növekvő keresletet, és lehetővé teszik a Continental Datalabelnek, hogy kiterjessze már amúgy is lenyűgöző növekedését az egyedi címkeszektorban. A Continental Datalabel egyedülálló (és kedvező) helyzetben van ahhoz, hogy kielégítse a nagyvállalatok nagy volumenű igényeit, miközben továbbra is képes támogatni a kisvállalkozásokat. 

Pat Flynn: „Forgalmazó partnereink most egyetlen platformon támogatják munkájukat országszerte. Az ügyfelek ugyanazt a kiváló minőségű eredményt láthatják mindhárom helyen.” Az vezérigazgató azt a következtetést vonja le, hogy „Ez biztosítja a márka egységességét, miközben kihasználja a gyors szállítást és a szállítási költségek csökkentését. A Continental Datalabel így elég kicsi ahhoz, hogy reagáljon, és elég nagy ahhoz, hogy teljesíteni tudja! 

Forrás: Mark Andy

Hírek, újdonságok