A csomagolóipari vállalkozásoknak a versenyképesség fenntartása érdekében a munkafolyamataikat gyorsabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb irányba kell fejleszteni. Ebben nyújtanak kiemelkedő segítséget az Esko legújabb innovációi.

A 21.11-es frissítés olyan új funkciókat kínál, amelyek további digitalizációval és automatizációval lecsökkentik a csomagolt termékek piacra kerülési idejét. Kibővíti a szoftverfejlesztés és szállítás terén elért jelentős előrelépéseket is, hogy az ügyfelek számára eddig elérhetetlen kapcsolat -használhatóság- munkafolyamat magas szintű integrációja megvalósítható legyen.

„Ügyfeleink hosszú távú partnereként elkötelezettek vagyunk az innováció mellett annak érdekében, hogy megoldásaink naprakészek és relevánsak maradjanak, és lehetővé tegyük, hogy bárki, aki a csomagolás értékláncában használja őket, profitáljon a működési hatékonyság, minőség és fenntarthatóság fejlesztéséből.” mondta Jan De Roeck, az Esko marketing, iparági kapcsolatok és stratégiai igazgatója.

„A frissítések többsége arra irányul, hogy az ügyfelek kihasználhassák a felhőtechnológia előnyeit – mondta Jan –, amely fokozza a kapcsolódást, további működési hatékonyságot és termelékenységet biztosít a teljes munkafolyamat során. Míg a további fejlesztések a jobb használhatóságra, valamint több automatizálásra és fejlettebb jelentési eszközök bevezetésére utalnak. Ezek a kiegészítések tovább növelik az Esko megoldások által a felhasználók számára világszerte biztosított üzleti előnyöket.”

Mit tartalmaz a frissítés?

Automation Engine: A SaaS-felhasználók (Software as a Service) jelentősen csökkenthetik az adattárolási költségeket egy új felhőalapú tárhellyel, míg a továbbfejlesztett integráció és az új teljesítménynövekedést szolgáló eszközök segítenek optimalizálni a munkafolyamatokat a felhasználók számára, és teljes értékű kapcsolatot biztosítanak több MIS-partnerrel (Management Information System).

Flexo Engine: Az Automation Engine részeként szereplő új megoldás egyesíti a felhasználhatóságot az automatizálással és számos olyan funkciót tartalmaz, amit a flexo kliségyártók termelékenységének növelésére fejlesztettek ki. Az új kezelőfelület egyszerűsíti a műveleteket, az Auto Plate Cut pedig tovább növeli a hatékonyságot azáltal, hogy automatizálja a „staggered cut” lemezek beállítását – így a kezelők munkánként körülbelül 15 percet takaríthatnak meg.

PlateID: A Flexo Engine részeként ez a funkció, kiváltja az eddigi flexo lemez jelölési módokat (címkézés, karcolás stb..) azáltal, hogy a folyamatot automatizálja. A legfontosabb információkat pontosan leképezi, igy nincsen szükség újabb hardware vagy operátori munka bevonására a munkafolyamatba. A PlateID- val biztosítja, az egyértelmű jelölést, ezzel kiküszöböli a manuális jelölés hibalehetőségeit, s az ebből fakadó esetleges festékveszteséget.  Hatékonyságnövekedést eredményez, hogy a kezelők kevesebb időt tölthetnek a megfelelő lemezek megkeresésével, továbbá minimálisra csökken a veszteség, mivel a szoftver kiszámítja és azonosítja a jelölések ideális pozícióját a lemezhasználat optimalizálása érdekében.

ArtPro+: Az ArtPro+ új Layout kiadása tartalmazza az alapvető léptetési funkciót, akárcsak a CAD-alapú lapelrendezést (sheet layout?) a nagyobb sebesség érdekében. Rendkívül fontos nyomtatás előtti funkciókkal rendelkezik a beérkezett grafikák érvényesítéséhez, mint például az elővizsgálat, az ellenőrök és a minőségbiztosítási megtekintés, valamint vonalkódok, új jelentési és VDP-sablonok, valamint dinamikus jelölések létrehozására szolgáló eszközök.

WebCenter: Az Automation Engine-hez hasonlóan a WebCenter legújabb kiadása is új, egyszerűsített irányítópult-nézeteket tartalmaz. Az új használhatósági fejlesztések és a funkciók áttekintése a feladatok és a munkafolyamatok kezelését is minden eddiginél egyszerűbbé teszik.

AVT SpectraLab XF: Ez az új spektrális mérőeszköz abszolút színmérést tesz lehetővé nagy nyomtatási sebesség mellett. Méri az L*a*b*-t, a sűrűséget és a pontterülést a flexibilis csomagolóanyagon vagy a kartonon. A szabványos kialakításnak és az offline kézi műszerekkel való egyszerű korrelációnak köszönhetően egy speciális kalibrációs folyamat révén olyan egyszerű a használata, mint amennyire pontos.

„A világjárvány felgyorsította a meglévő csomagolási trendek terjedését, és új lendületet adott az innovációnak” – mondta Jan. „Ez a legújabb frissítés alátámasztja elkötelezettségünket az iránt, hogy az ügyfelekkel együttműködve olyan megoldásokat dolgozzunk ki, amelyekre szükségük van, hogy megfeleljenek a ma felmerülő kihívásoknak, és előre jelezzék a jövőbeli igényeket.”

A kiemelt funkciók csak egy részét képzik a legújabb frissítésnek. Ha többet szeretne megtudni ezekről a funkciókról és az Esko szoftvermegoldások teljes skálájáról, látogasson el az Esko Innovation Hub webhelyre, vagy kérje szakértő kollégáink segítségét.

Forrás: ESKO

Hírek, újdonságok