Az Esko frissen készített esettanulmánya egy szlovéniai digitális címkegyártónál bevezetett a prepress feladatok automatizálásáért felelős Automation Engine vállalati szerepéről szól.

A szóban forgó szlovén vállalkozás a LabelProfi egy 1994-ben alapított grafikai és prepress stúdió, ami az évek során megszerzett tapasztalatának köszönhetően specializálódott a címke gyártásra. A piacon a legfrissebb technológiák használatáról híres LabelProfi hírnevét a kiemelkedő ügyfélközpontúság és a maximális rugalmasság alapozta meg. Kiemelkedő szakértelmével és tapasztalatával a cég elérte, hogy a régióban mára a LabelProfi név egyet jelent a magas minőségű, kis és közepes szériás digitális, illetve flexo technológiával gyártott címkékkel.

Ezzel a sikerrel mind a hazai piacon, mind Európa-szerte egyre növekvő hírnevet kapott, ami megnövekedett kereslethez vezetett. Az üzletág 2019 végén bővült flexibiliscsomagolás gyártással, amely a csomagolóipar egyik leggyorsabban növekvő ágazata. A folyamatos technológiai és képzési beruházásokkal a LabelProfi ma már ugyanolyan jó hírnevet élvez a minőségi, flexibiliscsomagolások szállítása terén, mint a címkék esetében.

 

A kihívás – Digitalizáció a gyors átfutási időéért

„Több mint 25 éve alakultunk nyomdaként, és eredetileg számos különféle gyártási módszert alkalmaztunk” – mondta Aleš Golob, a LabelProfi ügyvezető igazgatója. „Úgy döntöttünk, hogy teljes mértékben a digitálisan nyomtatott címkékre szeretnénk helyezni a hangsúlyt, ezért megvettük az első digitális gépünket, és lecseréltük egyéb technológiáinkat.”

„A kezdetektől fogva azon volt a hangsúly, hogy gyorsan reagáljunk az ügyfelek kéréseire” – mondta. „A piac teljesen új szereplőjeként a legnagyobb különbség köztünk és versenytársaink között a válaszadásunk gyorsasága volt, a gyors szállítással párosulva.”

„Körülbelül 80 gyártáselőkészítési és kb. 200 gyártási munkánk van naponta két műszakban” – mondta Aleš. „Az egyre növekvő számú megrendelés kezelése érdekében arra törekedtünk, hogy automatizáljuk a nyomdai előkészítés munkafolyamatát az Esko Automation Engine segítségével, amely teljes mértékben integrálható vállalatirányítási rendszerünkbe.”

 

A megoldás – A motor, ami vállalkozás szíve

Az Automation Engine az Esko munkafolyamat-kiszolgálója, amely új szabványt állít fel az előnyomtatási munkafolyamat-automatizáláshoz. Az Automation Engine nem csak automatizálja a nyomtatási és gyártási feladatokat, hanem integrálja az üzleti rendszereket is, ami felgyorsítja a folyamatot, valamint csökkenti a hibaarányt és az operátori beavatkozás szükségességét.

„A nagy mennyiségű munka és az ügyfeleink magas számának ellenére az Automation Engine-nek köszönhetően ma csupán négy alkalmazottunk van nyomdai előkészítő részlegünkön, és néhány perc alatt elkészülnek nyomtatási fájljaink” – mondta Aleš Golob.

Kollégája, Aleš Cokan, a LabelProfi Prepress menedzsere kifejtette, hogy az Automation Engine egy olyan munkafolyamat-rendszer része, amely az Esko Color Engine-nel együtt tartalmazza az Adobe® Illustrator® -ba épülő modulokkal ellátott DeskPack-et és a dinamikus VDP változó adatnyomtató szoftvert. „Természetesen berendezéseink intelligens adatfolyam-szerverrel az Esko Imaging Engine-jével valamint a Color Pilot és Curve Pilot programokkal rendelkeznek” – mondta. „Lényegében az Automation Engine a vállalatunk dobogó szíve.”

 

Az előnyök

  • Az Automation Engine segítségével egyedülállóan támogatott minőségellenőrzések akár 80%-kal csökkentik a hibákat, biztosítva az állandó minőséget és a pontosságot, miközben az újrafeldolgozás szükségességének csökkentésével hatékonyságnövelést eredményeznek.
  • A folyamatok egységesítése és a feladatok automatizált munkafolyamattá alakítása lehetővé teszi, hogy 40% -kal több munkát kezeljen anélkül, hogy növelni kellene az alkalmazottak létszámát.

„Az Automation Enginet ügyfeleink közvetlen támogatására is használjuk” – mondta Aleš Golob ügyvezető igazgató. „Van egy ügyfelünk, több mint 10.000 SKU-val, akinek 24 órás kiszállítást kínálunk. Néha hetente többször változtattak a meglévő termékváltozatokon, és ebből kifolyólag olyan problémákkal szembesültek, hogy tévedésből nem a megváltoztatott, végső deisgnt alkalmazták a gyártásra küldött címketerveken.” – mondta. „Mostanra megvalósítottunk egy olyan megoldást, ahol az Automation Engine segítségével egy változtatás után közvetlenül gyártásra küldjük a végleges tervet, így megszüntettük a korábban kritikus, verziók követéséből fakadó hibákat.”

Aleš Cokan, az előkészítés menedzsere hozzátette, hogy az Automation Engine-t a vállalkozáss több területén alkalmazzák, legyen az kereskedelmi vagy adminisztrációs feladat, PDF fájlok elkészítése, mappákba rendezése, vagy változó adattartalmú byomtatás előkészítésére is.

„Ma az Automation Engine a legfontosabb motor cégünkben – és elmondhatjuk, hogy egyben a legszorgalmasabb alkalmazott is!”

Forrás: ESKO

Hírek, újdonságok