A csomagolás és POS specialista kanadai ProPrint Services a negyedik Kongsberg asztalával bővítette gépparkját, a Kongsberg Precision Cuttting System legújabb „end-to-end” automatizáló megoldásával 

A növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében a cég – amely több mint 30 éve gyárt fogyasztói és kereskedelmi csomagolódobozokat, valamint POS displayeket – Toronto-i üzemében telepített egy adagoló és kirakó egységgel ellátott Kongsberg C64 digitális asztalt. 

„A piacra jutás sebessége kulcsfontosságú iparágunkban, és egy új, nagy teljesítményű széles formátumú nyomtató megvásárlása után olyan vágórendszerre volt szükségünk, amely lépést tud ezzel tartani” – mondta Richard Krakower, a ProPrint vezérigazgatója. „Zökkenőmentes és hatékony termelésével a Kongsberg a legjobb a piacon. Tudjuk, hogy ez a helyzet, mert ez a negyedik Kongsbergünk – egyet a tervezőcsapatunknak szentelünk elsősorban mintakészítés céljából, és most ez a harmadik a gyártási részleg számára.” 

A berendezést a Kongsberg Feeder and Stacker (adagoló és kirakó) megoldása egészíti ki, ami raklapról raklapra történő termelési megoldást kínál a magasabb hatékonyság, termelékenység és pontosság érdekében.  

„A termelékenység maximalizálható az automatizált adagolóval és rakodógéppel. Lenyűgöző és gyors automatikus betöltési ciklusai egyszerűvé teszik sokféle anyag feldolgozását. Az alsó kamera minden lapot alulról, a nyomtatási oldalon szkennel, automatikusan megtalálja a regisztrációs jeleket, vonalkódokat és a lap sarkát” – mondta. „Ezzel akár harminc percet is megspórolhat a kezelő minden beállításnál, és a minőség romlása nélkül nő a termelékenység.” 

Richard elmondta, örül, hogy a ProPrint több mint 10 évnyi közös munka után folytatja a kapcsolatot Kongsberggel. „A koncepcionális illusztrációktól a grafikai tervezésen át a nyomdai előkészítésig csapatunk márkákat, kampányokat vagy termékvíziókat kelt életre” – mondta. „Amikor több mint 10 évvel ezelőtt, tervezési részlegünkben először merült fel nagy formátumú digitálisan nyomtatott anyag feldolgozása, a Kongsberg volt az első választásunk vágórendszerként.” 

„A gyorsaság és a minőség rendkívül fontos ügyfeleink számára, ezért nekünk is elsődleges” – tette hozzá. „Ezzel az új Kongsberg C64-gyel és az automatizált adagolóval és rakodógéppel a beállítási idő minimális, és ha egyszer beindul, 100%-ban kézi beavatkozási igény nélküli termelést biztosít. 

„Egyszerűen nagyszerű megoldás. A sebesség nagyszerű, a minőség pedig tökéletes” – mondta. „Igazán nehéz lenne eldönteni, hogy a készterméket CNC-vel vagy hagyományos stancolással készítették-e.” 

A fenti videóban Esteve Amat, egy másik vállalat, az Embamat vezérigazgatója megvitatja, hogy a vállalat hogyan próbálta javítani a termelékenységet és a hatékonyságot annak érdekében, hogy továbbra is a legmagasabb minőséget és a legjobb szolgáltatást kínálhassa ügyfeleinek. 

Forrás: Kongsberg PCS

Hírek, újdonságok